Zomers cadeau bij aanvang schoolvakanties

Zomers cadeau bij aanvang schoolvakanties

Of het voor elke muziek- en theaterliefhebber de meest geschikte datum is, valt te betwijfelen zo vlak voor de start van het ‘vakantieseizoen’, maar de honderden bezoekers van het ongedwongen festival Summer Breek hebben een mooi weekend beleefd rondom bezoekerscentrum De Breek in Etersheim. Op deze prachtige intieme locatie stond vrijdag en zaterdag een keur aan artiesten om jong en oud te vermaken.

Waar vrijdag met name liefhebbers van het stevige genre bediend werden met diverse livebands, bestond de zaterdagmiddag uit een combinatie van kinderactiviteiten, theater en muziek. Die wisselwerking blijft het leukst. De opkomst was dit dagdeel beter dan de voorgaande edities, een terechte bevestiging voor de groeiende naam die het festival inmiddels heeft in de regio.

Naast muziek bestaat Summer Breek ook uit eten en drinken. Op deze warme dagen smaakten de verse sapjes uit de Beemster heerlijk. Kinderen maakten hun eigen pizza en vanuit de keuken in een oude blauwe woonwagen kwamen de heerlijkste gerechten.

Het theateraanbod voor kinderen was goed verzorgd. Zij vermaakten zich uitstekend met ‘good old’ Hilaria uit Den Haag, het verhaal over ridder Jacoba van Laboman Producties of de droomwereld geschapen door Theatergroep Eenhoorn.

Tussendoor werden visjes gevangen in de slootjes bij De Breek, kon je beeldhouwen bij Bea Oudendijk en werd er vis gerookt door Tom van der Woude en Ton Wieferink. Van alles wat dus, met muzikaal de focus op met name Indië pop (gitaarbands).
Uitzonderingen waren vrijdag The Dawn Brothers met sfeervolle rock ’n roll geënt op grootheden als The Band, Otis Redding en The Stones. Zaterdagavond gold dat voor Hoppa, een mix van klezmer en Balkanmuziek.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook