´Zet N244 in voor landbouwverkeer´

Een in de raad unaniem gesteunde motie van de PvdA Edam-Volendam roept buurgemeenten Purmerend en Beemster op om gezamenlijk te lobbyen voor het toelaten van landbouwverkeer op de N244.

Op dit moment staat de provincie geen landbouwverkeer toe op deze weg tussen Edam en Alkmaar. Met name bewoners van het Edamse Groot Westerbuiten hebben veel last van het landbouwverkeer dat door hun straat dendert. Vorig jaar kwam de straat zelfs landelijk in het nieuws nadat een trekker diverse bomen en paaltjes omver trok en een fietsers verwondde. Ook dit jaar is er weer schade aangericht als gevolg van het landbouwverkeer.

De motie werd vorige week donderdag gesteund door alle raadsfracties. Dirk Dijkshoorn (Zeevangs Belang) meldde dat loonwerkers uit onder meer Kwadijk, Hobrede en Middelie veel werk hebben in de regio. Zij zouden gebaat zijn bij een ontsluiting via de N244.

Een voorstel van Lijst Kras om paaltjes en andere versperringen op fietspaden te verwijderen, kreeg de volledige instemming van de raad. De gemeente gaat met de fietsersbond inventariseren welke obstakels op fietspaden gevaarlijk zijn en weg moeten worden gehaald.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook