Zes Edammers met n’Loopie mee op pad naar Praag

Zes Edammers met n’Loopie mee op pad naar Praag

Jan van Baar, Ineke van Paassen, Tiny Janssens, Dirk de Waart, Jaap en Ike Plat gaan op pad op de Goldsteig route. Zij namen het stokje over van Henny Springer. De wandelroute naar praak is inmdidels een traditie. Vanuit Volendam lopen vele tientallen inwoners mee om – in estafette – het uiteindelijk doel (Praag) te bereiken.

Van Passau – Edhof, 2de dag Ringlai, 3de dag Spiegelau, 4de dag Zwiesel.

Goldsteig is een uitgezette wandelroute in het Bayerischer Wald in Zuid-Oost Duitsland. Een prachtig parcours met afwisselende natuur en het gebied van de glaskunst. Per dag wordt gemiddeld 25 kilometer gelopen.

Ike Plat doet verslag van de recente wandeling.
‘Vol goede moed gaan we onderweg. Het is 26 graden en we krijgen meteen een klim van 22% voor de voeten. Boven een prachtig uitzicht over Passau, met de Donau die niet blauw is maar groen. Een afdaling van 23% ,even zoeken daar is de rivier de Ilz waar een spoorbaan langs loopt. Vooral veel klimmen. Door de hitte volgen aan het eind van de dag een paar van ons de spoorbaan. Treinen rijden hier alleen in het weekend heeft de boswachter verteld. Onze overnachting is in Gästehaus Edhof, Edhof 1, Witzmannsberg. Fantastisch, mooi, goedkoop en zeer gastvrij. De gastheer brengt ons s’ avonds naar een Hongaars restaurant met een heerlijk maal voor weinig. We krijgen een uitgebreid ontbijt en mogen alles mee voor een lunchpakket.

De komende dagen hebben we een prima wandeltemperatuur. Door de bossen, langs de rivier, bergen en dalen regelmatig zon. Onderweg zijn er geen terrasjes, zittend op een boomstam je lunch gebruiken, bakkie koffie er bij, daar knap je van op. De 3de dag volgen we niet de route maar onze eigen planning. Met een papieren- en een digitale kaart, en discussie, struinen we door de bossen, ook zonder pad. In the middle of nowhere staat een schuilhut. Tafel, bank, een brits om op te liggen, een kachelpijp op dak maar geen kachel. De bank in het zonnetje gezet voor onze lunch, zo lekker. Met twee goeie navigators komen we op plaats van bestemming. De 4de dag is het toch weer fijn om de bordjes van de Goldsteig route te kunnen volgen. In het bos liggen enorme zwerfkeien, met mos begroeid, van wel 8 meter hoog. Wat een mooi gebied om te wandelen!
We hebben genoten, organisatoren van n’Loopie bedankt!’
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook