Zeer geslaagd opleverfeestje in de Keetzijde.

Zeer geslaagd opleverfeestje in de Keetzijde.

Inmiddels zijn bijna alle woningen in de nieuwe wijk Keetzijde in Edam bewoond. Het is een prachtige buurt geworden, omgeven door water en groen. Om de oplevering van deze nieuwe buurt te vieren organiseerde de gemeente een buurtfeestje voor alle bewoners en betrokken partijen.

Zo’n 150 bewoners, waaronder veel kinderen, kwamen samen in het hart van de wijk. Architect Stijn van Tuijl was ook aanwezig en vertelde iets over de totstandkoming van het ontwerp en de opzet van de wijk. Hij wees op de hoge ontwerp- en bouwkwaliteit en zijn keuze voor de unieke woningtypes. Dit roept het authentieke gevoel van de oude kern van Edam op. 

Trotse wethouder
Vervolgens sprak wethouder Koning de aanwezigen toe, en gaf aan trots te zijn op deze prachtige wijk. De gemeente heeft zelf een grote inspanning geleverd betaalbare gezingswoningen in Edam te realiseren. Dit is gelukt met 58 koopwoningen, 24 sociale huurwoningen en 6 luxe bouwkavels. Een moderne wijk waar voor iedere portemonnee ruimte is.

Speurtocht
In aanloop naar het feest heeft het projectbureau de Broeckgouw een speurtocht uitgezet in het natuurpark. Her en der waren houten tulpen in de grond gestoken. De kinderen die zo’n tulp hadden gevonden mochten deze middag een typisch Edams presentje in ontvangst nemen.

Onder het genot van verschillende hapjes en drankjes en Oudhollandse spelletjes bleek er al echt sprake van een gezellige buurt.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook