Woningbouw aan het Oorgat nog steeds een optie

Woningbouw aan het Oorgat nog steeds een optie

De loodsen van Jachtscheepswerf Ruud van Drunen aan het Oorgat in Edam staan sinds kort te koop. Op de markante plek aan het water richting kaasstadje (westwaarts) en IJsselmeer (naar het oosten) is ruimte voor een ondernemer. Maar ook de oude plannen om op deze locatie woningen te bouwen kunnen na aanschaf afgestoft worden: de gemeente Edam-Volendam biedt hier ruimte voor.

Jaren geleden presenteerde een ontwikkelaar al een mooi plan. Alleen stokte het proces, en later de economie, waardoor de eigenaar de bedrijfsvoering door liet lopen. Maar eigenaar Ruud van Drunen heeft nu definitief besloten om met pensioen te gaan.

Scheepswerf
Verkopend makelaar en geboren Edammer Pieter Visser licht een en ander toe. “We zoeken naar een ondernemer die de loodsen wil gebruiken voor de bedrijfsvoering. Deze panden zijn uiteraard prima geschikt voor scheepswerf, inclusief opslagruimte en kantoren. Kortgezegd lenen deze panden zich goed voor een min of meer ambachtelijke bedrijfsvoering.”

Unieke plek
Maar ook het oude idee, om de panden te slopen ten behoeve van woningbouw, is zeker niet van de baan. “Wij kunnen geïnteresseerden heel goed en gedetailleerd op weg helpen om op deze unieke plek woningen te ontwikkelen.”

Het eerste plan ging uit van maximaal twaalf vrijstaande woningen. Dat is wat de gemeente voor ogen heeft. Maar dat is inclusief de grond van Corba Watersport, het aanpalende bedrijf van de familie Baerts. Dat bedrijf staat niet te koop. ”Maar praten over woningbouw is altijd mogelijk.”

Gemeente
Op het te koop staande terrein van Van Drunen kunnen dus de helft, namelijk, zes woningen gebouwd worden.
Of die er ook komen hangt af van een potentieel belangstellende. “Feitelijk kan het twee kanten op: een nieuwe bedrijfsvoering in de bestaande panden of toekomstige woningbouw. De gemeente staat hier in ieder geval voor open!”
Informatie: www.vissermakelaardij.nl T. 820 200.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook