Werken in de natuur met IVN Waterland

IVN Waterland, het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid, organiseert werkochtenden in het moerasgedeelte van het Purmerbos.
Elke eerste zaterdagochtend van de maand van september tot en met februari wordt er van 8.45 uur tot 12.15 gewerkt. Natuurlijk met een pauze en voor koffie, thee en koek wordt gezorgd. De eerste zaterdag in november is het de Landelijke natuurwerkdag en kan er de hele dag worden gewerkt.

Het doel is om het deels verlande moeras weer meer moeras te laten worden en daardoor de leefomstandigheden voor de diverse (moeras)vogelsoorten te verbeteren. Hiervan zullen niet alleen de vogels profiteren, maar ook planten, insecten als libellen en vlinders en de kleine zoogdieren. Meer open water, plas-dras oevers en gericht maaibeheer voor het rietland zal de kwaliteit van het moeras verbeteren en de diversiteit aan natuur weer doen toenemen.
Met vrijwilligers gaan we aan de slag om de opslag van bomen en struiken zoveel mogelijk te verwijderen (maar niet alles want er zijn ook vogelsoorten die een flinke struik wel op prijs stellen). Bestaande sloten en poelen worden gebaggerd en jaarlijks moet er een klein deel van het rietland worden gemaaid waarna het maaisel moet worden afgevoerd. Ook onderhouden we een vogelkijkscherm en een insectenhotel.

Wil je ook lekker buiten aan de slag, vind je natuur belangrijk, wil je samen met anderen op een ontspannen wijze meehelpen om de natuur in dit stukje Purmerbos te verbeteren, óf wil je meer informatie, neem dan contact op met
Louis Boersma 0613466148 of mail naar moeraswg.ivn.w@gmail.com
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook