“Weg met de grauwsluier over centrum Edam!”

“Weg met de grauwsluier over centrum Edam!”

Hoe krijg je de grauwsluier over Edams centrum weg? Met die gedachte in het achterhoofd kwamen Rietje Leuvelink en Eveline Joppe, beide bewoners van de Nieuwehaven, op het idee om het voormalige Korsnas-terrein met zo veel mogelijk bloemen- en plantenzaadjes te bedekken. Afgelopen zondag kregen zij hulp van diverse inwoners.

Bij de oude tjalk van Nicoline en Cees Zeekant staat een picknick tafel vol drinken en eten maar vooral veel zaadzakjes. De aanwezigen zwerven over het grote terrein uit om de zaadjes in de vervuilde aarde te laten vallen.

Edam moppert
Rietje Leuvelink: “Deze actie is bedoeld om de omgeving iets mooier te maken. Het is hier al jaren een desolaat gebied. En zeker na de brand in de Hoogstraat hoor je heel veel mensen mopperen dat Edam in de steek is gelaten. Dat er al jaren niets gebeurt voor Edam en dat de leefbaarheid aan het verdwijnen is. Op zich zien wij dat ook, maar gelukkig dat het huidige gemeentebestuur ook een aantal zaken goed heeft opgepakt en aan de slag gaat met het centrum.”

“Vandaar dat we aan het begin van de lente op het idee kwamen om wat kleur te geven aan dit terrein. Het zal nog wel even duren alvorens er hier gebouwd gaat worden. Hopelijk meer woningen voor jong en oud dan gepland, maar tot die tijd proberen we er het beste van te maken.”

Aanpakken
Mopperen heeft geen zin, aanpakken wel, is de gedachte! “We hopen dat we over enkele jaren weer een mooie, levendige binnenstad hebben met enkele nieuwe winkels en veel woningen! Vooruitlopend maken we het er hier tijdelijk een stukje leuker op. Hopelijk groeien hier deze zomer duizenden bloemen en wordt het een eldorado voor vlinders en bijen.”


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook