Voormalig gemeentehuis Oosthuizen krijgt definitief nieuwe bestemming

De gemeente zal op korte termijn een bestemmingswijziging in procedure brengen die er voor moet zorgen dat het gebouw nieuwe functies krijgt. Dit om de leefbaarheid en vitaliteit van het dorp te vergroten. Het lijkt er op dat het multifunctionele kans van slagen heeft.

De nieuwe invulling wordt een bonte verzameling van zorginstellingen en horeca/pizzeria. Uitgangspunt vormt het gezondheidscentrum bestaande uit een consultatiebureau, het Centrum Jeugd en Gezin, tandarts, huisarts, fysio en restaurant/snackbar en pizzeria.
Het gemeentelijk loket, dat nu nog in het pand gevestigd is, verhuist daarmee naar het stadskantoor in Volendam.

Op dit moment staat het proces ‘aan de voorkant van het ontwikkelingsproces, verbouwing en verkoop van het totale gebouw.’
Wat het pand gaat kosten is vooralsnog geheim. Raadsleden worden binnenkort via het Presidium ingelicht door de wethouders.
Met deze berekening als uitgangspunt zullen de besprekingen met belanghebbenden worden voortgezet. Op basis daarvan zullen potentiele toekomstige gebruikers besluiten of zij een haalbaar plan kunnen presenteren. Hierna zal de verkoop worden afgerond.
Lukt het niet, dan zal de gemeente een ontwikkelaar zoeken, met genoemd plan als uitgangspunt.

De gemeente is nog in gesprek met de Rabobank of de pinautomaat die verdwijnt in de Raadhuisstraat in het nieuwe centrum terug kan keren.

Of een recent ingebracht plan van architect Wennekers en planoloog De Jong kans van slagen heeft, is de vraag. Zij kwamen afgelopen week op de valreep met een plan om het stadskantoor te slopen om plaats te laten maken voor een gezellig dorpsplein met horeca, winkels en woningen voor starters en senioren. De gemeente is al zeer lang in gesprek om het huidige gebouw multifunctioneel  om te bouwen.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook