Viering Sint Maarten met beiaardier èn vrolijk muzikaal slot

Viering Sint Maarten met beiaardier èn vrolijk muzikaal slot

Zondag 11 november vieren we weer Sint Maarten. Het feest waarbij ‘delen’ centraal staat. Alle kinderen en ouders uit heel Edam-Volendam zijn van harte welkom om vanaf 17.30 uur te vertrekken vanaf het Damplein. Daar start een sprookjesachtige rondgang door oud Edam van zo’n drie kwartier.

Dit jaar niet alleen acts langs de route, maar ook op het eindpunt, waar dweilorkest De Neuteblazers de mooie traditie afsluit op het Jan van Wallendalplein. En tijdens de route zal vanaf de Speeltoren de beiaardier Sint Maarten liedjes strooien over de hoofden van de vele honderden deelnemers.

Route
De organisatie van Sint Maarten heeft de volgende route uitgezet: Via het Damplein door de Hoogstraat, Nieuwehaven, Jansstraat, Voorhaven donkere kant richting de Keizersgracht. Daarna naar de Kleine Kerkstraat, Lingerzijde Wijngaardsgracht. En via de Kaasmarkt naar de Graaf Willemstraat waarna het mooi versierde Jan van Wallendalplein wordt aangedaan.

Snoep, fruit en speculaas
Onderweg zijn er heel veel muzikale bijdragen. En wordt er door de sprookjesachtig uitgedoste Suikertantes  en -Ooms en andere vrijwilligers snoep, fruit en speciaal Sint Maarten speculaas van bakker Gorter uitgedeeld. Uiteraard zal Sint Maarten en een arme bedelaar aan het hoofd van de stoet staan!

Sfeer
Bewoners zullen langs de route voor sfeer zorgen door middel van fakkels, kaarsen, lichtjes en muziek. Ook worden door de organisatie, met hulp van elektricien John Uitentuis, diverse bomen prachtig uitgelicht.

Autovrij!
Bewoners wordt gevraagd om tussen 17.00 en 18.30 uur de route autovrij te maken. Dan laat Edam zich van haar mooiste en vriendelijkste kant zien! Ouders moeten zelf voor een (snoep)zakje zorgen. Dat scheelt weer plastic!

Swingend einde
Op het feeëriek ingerichte Jan van Wallendalplein eindigt de rondgang. Maar niet voordat alle aanwezigen nog eens flink gezongen hebben, begeleid door het grote en vooral vrolijk enthousiaste  20-koppige dweilorkest uit Amsterdam, dat speciaal voor deze avond de bekendste Sint Maarten liedjes heeft ingestudeerd!


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook