Vier woningen Oosthuizen onnodig leeg

Waarom leegstand in tijden van woningnood?

Steeds meer lees ik hoe de gemeente haar best doet om woningen te creëren voor beginners en alleenstaanden.  Heel goede initiatieven die ik toejuich. Maar inmiddels laat diezelfde gemeente wel een kleine woning een half jaar leeg staan omdat ze het willen verkopen aan een projectontwikkelaar of de woningbouwvereniging.

Omdat het een blokje van vier woningen is, hopen ze dat iedereen verdwijnt en het leeg kunnen verkopen wat natuurlijk meer geld oplevert. Binnenkort zijn inderdaad twee van de vier woningen leeg.

Het is niet veel: kamer keuken slaapkamer badkamer en bijkeuken, alles op zo'n 40 vierkante meter.  Maar je woont wel in het centrum van Oosthuizen,  3 minuten lopen van de bus die rechtstreeks naar Amsterdam en Hoorn gaat en alle nodige winkels binnen 100 meter. Ik woon al 25 jaar in zo'n huisje, heb zelf geïnvesteerd,  groen voor, groen achter, terrasje en het onderhoud wordt volgens het huurcontract gedaan door de gemeente. Lage huur en je kunt op eigen kosten aanpassingen doen want het is  typisch jaren 60.

Waarom schrijf ik dit: ik vind het schandalig dat de gemeente huizen leeg laat staan terwijl er zo'n tekort aan woningen is en ik vrees leegstand en daardoor verloedering naast me.
Iedereen die alleenstaand is en niet te hoge eisen stelt maar wel zelfstandig wil wonen: bombardeer de gemeente met verzoeken. Ik vind het onverantwoord, laat desnoods mensen  tijdelijk wonen.
Met dank voor plaatsing,
Reina Zeeman




BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook