Vier medailles voor Leon Atherton bij NK finale turnen Eredivisie Jeugd

Vier medailles voor Leon Atherton bij NK finale turnen Eredivisie Jeugd

Vorig weekend behaalde Leon Atherton (13) uit Edam de bronzen medaille tijdens de NK meerkamp finale in de categorie Eredivisie Jeugd in de Ahoy Rotterdam. Leon, die dit jaar voor het eerst uitkwam voor Pax Haarlemmermeer, begon zijn meerkamp op zaterdag met een hele goede oefening op rek en vloer en nam daarmee de leiding.

Na een teleurstellende voltige oefening, waarbij hij viel van het voltige paard, daalde hij direct naar een vierde plaats in het tussenklassement. Na een goede oefening op ringen, wist hij op sprong en brug veel punten terug te pakken met uitstekende oefeningen. Hiermee eindigde hij na zes toestellen op een mooie derde plaats, met slechts tienden punten verschil achter nummer een en twee.

Op zondag werden de toestelfinales geturnd. Leon kwalificeerde zich, behalve sprong, voor vijf toestellen. Op brug en vloer haalde hij met mooie oefeningen op beide toestellen de zilveren medaille, met op beide onderdelen slechts 0.050 punten verschil van goud. Op het toestel ringen werd hij derde en ging hij met brons naar huis.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook