Verkeersplan goedgekeurd

Behoudens Volendam|80 zijn alle fracties akkoord gegaan met het nieuwe Verkeersplan voor Edam-Volendam.

Het ontbreken van een concreet parkeerplan voor de oude kernen van Volendam en Edam zorgde er voor dat Volendam|80 zijn steun onthield. Juist het parkeren wordt door bewoners gezien als een van de prioriteiten, bleek uit de participatiebijeenkomsten met bewoners in 2017.

Het gemeentebestuur vindt het onderwerp echter te complex en veelomvattend om al concrete maatregelen voor te stellen, zoals het invoeren van betaald parkeren, het uitbreiden van de blauwe zone of het opstellen van strengere criteria voor vergunninghouders.

Wethouder Runderkamp noemde het in de raad te vroeg en daarmee onverantwoord om nu al concrete keuzes te maken. Wel zal worden ingezet op meer parkeercapaciteit, zoals bij de Singelweg in Edam en het Marinapark in Volendam. Over parkeren zal een aparte themabijeenkomst volgen.

Voor Volendam|80 was deze toezegging niet voldoende om in te stemmen met het Verkeersplan. Voor GroenLinks en de PvdA, die ook kritische noten hadden gekraakt over het ontbreken van parkeerbeleid, was het wel voldoende om in te stemmen met het plan.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook