Trend: Salsa-dansen steeds populairder in Edam-Volendam

Trend: Salsa-dansen steeds populairder in Edam-Volendam

Ruim een jaar geleden organiseerde Anouk Lagerburg een gratis proeflessen Salsa-dansen bij La-Danse in Edam. Ze had een droom: haar liefde voor Salsa verspreiden naar de plek waar ze vandaan komt. Er was zoveel animo dat er kort daarna drie lesgroepen zijn gestart op de zondagavond. Salsa Edam was geboren.

De ambitie van Anouk en haar danspartner Mike Mensink is groot. Het is daarom niet alleen bij Salsa-lessen gebleven. Al snel werd het eerste Salsafeest georganiseerd. Omdat steeds meer mensen de feesten weten te vinden werd het tijd voor een grotere locatie. Binnen een jaar staan Anouk en Mike op het podium van de Bühne (AMVO) in Volendam, waar de 4e editie van het Salsa-feest 'Salsa Libre' wordt gehouden.

Iedere 1e vrijdag van de maand
Inmiddels is Salsa niet meer weg te denken uit de gemeente. Salsa Libre heeft daarom sinds begin 2018 een maandelijkse editie. Elke eerste vrijdag van de maand struint menig dansliefhebber uit de gemeente, maar ook de rest van het land, naar de Bühne in Volendam om daar te genieten van de vrolijke Salsa-muziek. De eerstvolgende editie is op vrijdag 6 april waar je kunt meedansen, maar ook met een drankje aan de bar vanaf de zijlijn genieten van dit spektakel. De avond gaat om 20.00 van start met een workshop, zoals Salsa of Bachata voor beginners. Met ingehuurde Latin-DJ's en optredens van showteams krijgt Salsa Libre een professioneel karakter. Meer info is te vinden op de facebookpagina van Salsa Edam en/of salsaedam@gmail.com.
Leer Salsa dansen!
Benieuwd of salsa dansen iets voor jou is? Kom zondag 8 april naar de open les voor de nieuwe cursussen. In samenwerking met La-Danse school voor ballet en beweging verzorgt Salsa Edam op de zondagavond salsa cursussen in de studio van La-Danse aan de Achterhaven in Edam. De cursus wordt in blokken van 10 lessen op verschillende niveau’s aangeboden zodat instromen voor iedereen mogelijk is. Zondag 8 april start de nieuwe cursus voor improvers (17.00),  intermediates (18.30) en beginners (20.00). U kunt zich voor deze lessen opgeven via www.la-danse.nl.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook