Toeristisch Overstap Punt Oosthuizen weer beschikbaar als overnachtingsplaats voor campers

Enkele jaren geleden werd in Oosthuizen het Toeristisch Overstap Punt nabij de brug over de Beemsterringvaart geopend. Een prachtige kleinschalige faciliteit voor recreanten met bootjes, campers en fietsen. Er werd veelvuldig gebruik van gemaakt en het werd een aanwinst voor het Zeevangse dorp. In verband met oneigenlijke concurrentie drong de Toezichthouder Markt en Overheid aan op sluiting van de overnachtingsplaats. De faciliteit werd beperkt tot dagrecreatie en daardoor werd overnachten in een camper helaas verboden. De gemeente plaatste verbodsborden om een gang naar de rechter te voorkomen.

Door deze sluiting nam de overlast voor de omgeving toe, omdat het een hangplek werd.
De dorpsraad en een groep omwonenden hebben de zaak enige tijd geleden aangekaart bij verantwoordelijk wethouder Schütt. Zeevangs Belang heeft echter het initiatief genomen voor een even simpele als effectieve oplossing. Het plaatsen van een parkeermeter, zoals in Purmerend met een marktconform overnachtingstarief, lijkt ideaal. De wethouder heeft dan ook onmiddellijk toegezegd dat hij deze optie op korte termijn zal realiseren.
Bestuur Zeevangs Belang

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook