Toekomstig fietspad langs 3e ontsluitingsweg krijgt vorm

Het zal nog zeker tot 2020 duren alvorens de praktische werkzaamheden voor de 3e ontsluitingsweg tussen Volendam en Edam in gang worden gezet. Voor fietsers is er bij de verbreding van de N244 richting Purmerend al rekening gehouden met een verbinding in de vorm van een tunnel. Om niet nog jaren te wachten wordt nu al een (tijdelijk) pad aangelegd dat de mogelijkheid geeft om richting het Purmerbos te fietsen of verder.

Gemeentevoorlichter Margareth Greuter-Sombroek legt uit dat er voor gekozen is om het voetpad dat er al decennialang ligt, om te buigen naar een tijdelijk fietspad. Wel moeten er nog markeringen/belijningen worden aangebracht, verkeersborden geplaatst en verlichting worden aangelegd.
Daarnaast komt er een hek dat bij de oversteek voor extra veiligheid moet zorgen.

Als deze werkzaamheden zijn afgerond kunnen fietsers voortaan onder de N244/N247 een ongestoord tochtje maken richting het westen.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook