Te waterlating mini-botter voor de jeugd

Te waterlating mini-botter voor de jeugd

Zaterdag 15 september zal aan het Slobbeland 15 te Volendam de officiële doop van de ´kwak junior´ plaatsvinden. Dit na negen maanden ontwerpen, lassen, houtbewerken en zeilen maken.

De Kwak junior is een nieuwe mini botter van 5x2 meter en dient als opleidingsschip om de jeugd alle kneepjes van het zeilen en vissen met een botter bij te brengen, zodat het Varend Cultureel Erfgoed (de Volendammer Botter) ook in de toekomst kan blijven bestaan.

De mini-kwak wordt toegevoegd aan de kleine vloot van Vereniging Behoud Volendammer Botters. Die bestaat uit vier kwakken. Ruim 100 jaar geleden telde Volendam er 200…

Deze varende monumenten worden mede onderhouden en gerestaureerd door vrijwilligers. Op termijn zal er vlak bij de huidige locatie een nieuwe ´historische werf´ worden gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Edam-Volendam. 
De te water lating vindt plaats op zaterdag 15 september vanaf 15.00 uur.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook