Sport en cultuur voor alle kinderen

Dat is de missie van de gemeente Edam-Volendam. Daarom gaat de gemeente kinderen die opgroeien in gezinnen waarvan de ouders door omstandigheden in een moeilijk financiële situatie zitten gratis een abonnement bij een sportclub of lessen bij een culturele instelling aanbieden. Dit tot een maximum van € 250,- per kind. Na een jaar worden de omstandigheden opnieuw bekeken.

Het is de bedoeling om juist óók kinderen te bereiken waarvan de ouders buiten de gemeentelijke regelingen vallen. Om dit mogelijk te maken is de gemeente een samenwerkingsverband aangegaan met Stichting Sportkoepel Edam-Volendam, Stichting Werkende Missieteam en Geven en Nemen. Zij gaan als ‘tussenpersoon’ optreden en vanuit die rol ouder(s) of het kind benaderen en vertellen over deze mogelijkheid. U kunt ook met deze organisaties contact opnemen als u een gezin of kind kent dat mogelijk hiervoor in aanmerking komt.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook