Rectificatie

In de vorige Stadskrant stond in het artikel over Edamse padvinders in de jaren vijftig dat Ben Knelange sr. in zijn werkzaam leven eigenaar was van Kunstdrukkerij Mercurius. Ben was echter niet de eigenaar maar in de periode 1980-2005 adjunct-directeur van deze bekende en grote drukkerij uit Wormerveer. Tussen 1968 en 1980 was Knelange eveneens adjunct-directeur van Drukkerij van Soest.
Rectificatie

In het laatste artikel over de Edamse Joodse begraafplaats is een fout geslopen. Er liggen niet 500 mensen gevragen op dit stukje Oorgat, maar 223, wat al indrukwekkend genoeg is.
Rectificatie

In het artikel over Kunstzinnig Edam is abusievelijk vermeld dat een van de deelnemers aan de Kunst-Aan-Huis-Route, Sanneke Berkhout-van Poelgeest, rechter is geweest. Dat klopt niet. Sanneke was (onder meer) universitair docent strafrecht.

 
Rectificatie

In de vorige editie beschreven we twee Edamse schilderijen die in de verkoop zijn gekomen. Over David Schulman werd ons verteld dat deze Joodse schilder in de Tweede Wereldoorlog is omgekomen. Dat blijkt onjuiste informatie!
Schulman schilderde in de jaren 1924-1926 in Edam en vooral Volendam. Daarna heeft hij vooral veel geschilderd in Laren en omgeving alwaar hij in 1966 is overleden.
Rectificatie

De eerste cd van de Edamse Kaaskapel is onlangs overhandigd aan Piet de Roos, het oudste lid van de vereniging. Hij ontving de cd uit handen van Gerro de Boer, voorzitter van de Stichting Kaasmarkt Edam.

De CD is te koop bij Jorritsma Souvenirs en Sieraden en Markee Boek en kantoor. Kosten slechts € 5,-.

 
Rectificatie

In het artikel over het Harmoniedebat waarin gesproken werd over de toekomst van winkels en horeca in Edam staat een klein foutje.  De opmerking: ‘misschien moeten we maar ons heil zoeken bij de IBEV... en van daaruit Edam beter samenwerken en promoten’ is niet gemaakt door Wiechert Vermeulen maar door Siem-Kees Slegt.
 
Rectificatie

In de vorige Stadskrant stond een bericht over de nieuwe fietsoverkappingen in Waterland en omstreken. In tegenstelling tot het bericht is EBS de busmaatschappij en R—Net de vlag waaronder diverse maatschappijen in de regio rijden.
Stadsregio Amsterdam is opdrachtgever voor verbetering van bushaltes en dergelijke.
Rectificatie

In de Stadskrant van 19 december stond een verslag over het besluit om de parkeergarage aan de Baandervesting te situeren. Christiaan Warger sprak tijdens die raadsvergadering niet als woordvoerder van de Contactgroep Edam maar namens de werkgroep Autoluw Edam.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook