Parkeervoorziening Singelweg gekoppeld aan resultaten parkeeronderzoek Korsnas

Waarschijnlijk in april/mei zullen verschillende parkeervarianten zijn uitgewerkt voor de Singelweg in Edam. Wethouder Runderkamp meldt dat het voorstel richting de raad gekoppeld wordt aan de (on)mogelijkheden voor ondergronds parkeren op het Korsnäs-terrein.

Indien onderzoek naar ondergronds parkeren op het Korsnäs-terrein alsnog op een positief scenario uitdraait is een parkeerterrein nabij de Singelweg niet nodig. Althans niet voor auto´s.

Voor een parkeervoorziening nabij de Singelweg worden momenteel verschillende varianten uitgewerkt. De kleinste variant biedt ruimte aan alleen auto´s, 75 in getal. Een grotere variant gaat uit van 150 parkeerplaatsen, mogelijk gecombineerd met bussen. Maar bussen zouden ook een plek kunnen vinden op het parkeerterrein tegenover Boon Edam. `Al ziet Boon dat niet zo zitten en is het daar nog niet makkelijk om te keren`, aldus wethouder Runderkamp.
Bij het uitwerken van de varianten wordt ook gekeken naar de wijze waarop de beoogde parkeervoorziening wordt aangekleed c.q. weggewerkt.

De wethouder vertelt dat er voor bussen ook nog naar andere opties is gekeken. Waaronder een parkeerplaats langs de provinciale weg. `Maar ook op die locatie zijn er veel complicaties. Al met al lukt het ons niet om al in februari de uitgewerkte varianten te presenteren. Maar dit voorjaar komt het onderwerp aan bod in combinatie met de resultaten over Korsnas.`
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook