Over zichtlijnen en toerisme

Hoe bestaat het nu toch telkens weer, dat een nieuwe voorzitter van Oud Edam de nodige geldingsdrang ten toon spreidt.

Het fenomeen ‘zichtlijnen Zuidervesting Edam’ wordt weer in de strijd gegooid tegen - ja natuurlijk weer TEGEN - parkeren aan de Singelweg.
Laat ik duidelijk zijn, die zichtlijnen zijn er niet. Mocht je in de auto zitten op de N247, kun je inderdaad een korte blik werpen op onze stad vanuit het zuiden. Je ziet zomers een rij kastanjebomen, s' winters de moderne raadszaal en misschien een glimp van een jaren 60 huis en een parkeervoorziening die recent is aangelegd aan de binnenzijde van de vesting.

De vestingmuur is allang afgebroken en bestaat niet meer. Als die er nog stond zou de voorzitter misschien een puntje hebben.

Met het kappen van de kastanjebomen op de Noordervesting, ook zo iets. De ‘oorspronkelijke iepen’ moesten terug, hoezo oorspronkelijk? De vestingmuur werd reeds afgebroken voordat ‘Oud Edam’ oorspronkelijk werd opgericht.

Dan Groen Links, die toeristen wil weren uit de kommen, jawel onze schoonheden van Volendam en Edam delen met voornamelijk buitenlanders is uit ten boze. Groenlinksers vergeten nogal eens dat ze misschien zelf wel ‘Backpackend’ de mooie steden van de wereld bezochten. Groen Links houd op met dat ‘not in my backyard’!
Gun een ander wat je zelf gunt; een bezoek aan onze mooie gemeente. Ik zelf geniet van die blije gezichten.
Ferrand Tromp Meesters
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook