Nationale titel voor Merel Conijn

Een sterk gereden 3000m bezorgde Merel Conijn (17) uiteindelijk de nationale titel schaatsen op het NK allround voor junioren in Groningen vorig weekend. De Edamse moest diep gaan voor dit resultaat.

Op de voorgaande drie afstanden bleek de Alkmaarse Isabel Grevelt telkens  sneller dan Merel. En met twee baanrecords bouwde Grevelt  een  voorsprong van bijna 9 seconden op in het tussenklassement. Ook Leonie Bats was op alle drie afstanden net even sneller geweest en had een voorsprong van 2,1 seconden. Vooral Isabel Grevelt bleek in grote vorm. Maar Merel kon op alle drie de afstanden het brons ophalen, waarbij ze twee PR’s reed en wist de achterstand te beperken.

In een alles of niets poging ging Merel de strijd aan op de 3km voor de Nederlandse titel. Al na 1,5 rondes had ze de achterstand op de nummer twee ingehaald. Luid aangemoedigd door haar vele fans ging ze verder op jacht naar de 1e plaats. Bijna iedere ronde wist ze een volle seconde winst te boeken op haar tegenstandster. Maar dat zou niet genoeg zijn voor de eindoverwinning.

De laatste twee rondes gaven uiteindelijk de doorslag. Waar Grevelt oplopende rondetijden noteerde, versnelde Conijn nog eens en pakte per ronde ruim 2 seconden en hoorde overal in het ijsstadion gejuich opgaan. Met een nieuw baanrecord (4.22.75)  en weer een PR was de Edamse 9,5 seconden sneller en was de nationale titel binnen en is ze daarmee ook verzekerd van deelname aan de Vikingrace (Europees kampioenschap voor junioren).

Ook in de afsluitende Mass start bleek Conijn de sterkste en won met groot overmacht. In de strijd over 10 rondes zette ze het volledige peloton op ruime achterstand. Ze kreeg echter een DQ achter haar naam door het niet dragen van een transponder (elektronische tijdwaarneming).
Anders had ze twee lauwerkransen mee naar huis kunnen nemen.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook