Michiel Borstlap met ‘Velvet’ in Mahogany Hall

Michiel Borstlap met ‘Velvet’ in Mahogany Hall

Michiel Borstlap is een Nederlandse pianist, componist en producer met een grote staat van dienst. Hij heeft een internationale reputatie opgebouwd als een virtuoze pianist die jazz mengt met klassieke en eigentijdse invloeden en wordt dan ook gerekend tot de grootste jazzpianisten.

Zo heeft hij inmiddels al opgetreden in 82 verschillende landen. Ontving hij vele prijzen, waaronder die voor beste solist op het Europa Jazz Concours, de prestigieuze Thelonious Monk Composers Award (als eerste niet-Amerikaan), een Gouden Kalf en een Edison Award.

In 2010 begon hij aan een imposante solo piano album reeks. Deze catalogus kent inmiddels zes albums en twee song books. Het laatste werk uit 2017 is getiteld ‘Velvet’, zijn succesvolste project tot nu toe: het is eigenlijk een stap terug, terug naar het begin: de essentie van muziek maken.

Jazzclub Mahogany Hall, donderdag 15 november. Toegangsprijs: leden: € 7,50; Niet leden € 17,50, CJP (t/m 25 jaar) € 10,-. Reserveren:
k.roskam@hetnet.nl  - of 372979. f.bakker01@quicknet.nl - of 372249.

Olivier van Niekerk Quintet
Dit gloednieuwe kwintet speelt veel eigen muziek, moderne jazz gegrond in de traditie. Het kwintet zal composities van verschillende leden uit de band en bewerkingen van andere stukken spelen.

Olivier speelt als vaste gitarist in 7 formaties (waaronder het Nationaal Jeugd Jazz Orkest) en hij heeft behalve in Nederland ook in België, Turkije, Roemenië, Zwitserland en IJsland opgetreden. Was te horen bij Radio2 NPO Soul & Jazz en te zien bij De Wereld Draait Door.

Zondag 18 november (Mahogany Sessions). Aanvang: 16.00 uur. Zaal open: 15.00 uur. Toegang: € 5,-.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook