Met de trekker naar Duitsland voor jubileumfeest John Deere

Met de trekker naar Duitsland voor jubileumfeest John Deere

Stef Knook en zoon Patrick hebben allebei een mooie oldtimer. Geen oude T-Fort of Citroen DS maar een echte John Deere! Trekkers uit respectievelijk 1946 (Stef) en 1967 (Patrick). Ter ere van het 100-jarig bestaan van het (van oorsprong)  Amerikaanse bedrijf is er een speciale prijsvraag uitgeschreven. Wie met een foto op facebook de meeste ‘likes’ wist binnen te halen maakte kans op een verzorgd weekend voor twee personen naar de John Deere fabrieken in Duitsland. Stef en Patrick sleepten zowaar de eerste prijs in de wacht!

In het weekend van 15 tot en met 17 juli gaan vader en zoon dan ook een bijzondere ervaring tegemoet. Samen met hun twee trekkers, die een plek hebben in De Purmer, nemen ze deel aan de jubileumactiviteiten.

De trekker van Stef is een bijzondere. Hij rijdt nog op benzine en is van zijn vader geweest, die boer was in de Purmer. ‘Ik heb er als jongen op leren rijden, maar kan me ook nog goed herinneren dat we voor die tijd op een paardenwagen reden.”

Toeren
Hoewel Stef een andere richting insloeg heeft zijn agrarische achtergrond er voor gezorgd dat de trekker zijn bezit werd. En ook zijn zoon, Patrick, bleek een liefhebber. ‘We onderhouden de voertuigen goed en af en toe maken we een toertocht, meestal in georganiseerd verband.”

Marshall troepen
Aan onderdelen is nog te komen. Zo schafte Stef onlangs een mooie tweede hands cilinder aan, rechtstreeks afkomstig uit Amerika. “Mijn trekker is meegekomen naar Europa met de Amerikaanse Marshall troepen, net na de oorlog, bedoeld voor de wederopbouw.”

Veel hulp
De twee prachtige trekkers gaan half juli dan ook vol trots mee naar Mannheim, 500 kilometer vanaf Edam-Volendam. “De brandstof wordt gesponsord door papierhandel Roele de Vries. Transportbedrijf Van Wees uit Edam schenkt ook hulp in de vorm van een vervoermiddel en het bedrijf Hoogwoud Pels zorgt voor een degelijke trailer. “We verwachten een heel mooie weekend en willen alvast iedereen bedanken die op ons gestemd heeft!”
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook