Lezing Antonio Gaudi door Jan Timmerman

Elke kunstenaar, hoe oorspronkelijk ook, is een product van zijn tijd en omgeving. Bij Antonio Gaudí speelt het Barcelona van omstreeks 1900 een belangrijke rol. De stad beleefde toen een grote economische bloei. De schatrijke bourgeoisie had veel geld over voor nieuwbouw in de nationale Catalaanse stijl, het Modernisme.

Antonio Gaudí vond zijn inspiratie in het Catalaanse verleden. Hij grijpt terug op de sobere cisterciënzer gotiek van de middeleeuwen en voegt daarbij zijn studie van de Catalaanse natuur. Gaudí gaat jongleren met vormen. Het lijkt of hij zijn gebouwen met eigen handen kneedt en modelleert. Zijn Sagrada Familia is verbijsterende architectuur, bestaande uit gotische grondvormen, natuurlijke elementen, fantasiebloemen en rotspartijen, nu nog steeds groeiend in het hart van Barcelona. Kunsthistoricus Jan Timmerman, van de Stichting Hollandse Academie voor Cultuurhistorie, neemt u mee op zijn tocht door het Barcelona van Gaudi. 

Dinsdag 19 maart, 20.00 uur. De Burghwall, Achterhaven 89 Edam. Leden gratis, niet-leden € 5,- per persoon.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook