Kunst van Oud Edam naar Edams Museum

Kunst van Oud Edam naar Edams Museum

Afgelopen dinsdag 28 mei droeg vereniging Oud Edam officieel zes bijzondere kunstwerken over aan het Edams Museum. Het gaat om werken van Hendrik Weegewijs (Watermolen te Edam, 1932), W.O.J. Nieuwenkamp (Het Visschertje uit 1912), twee houtsnedes van André van der Vossen en Jan Cornelis Bander - allemaal kunstenaars die nauw verbonden zijn met Edam.

De werken waren Oud Edam geschonken door Kees en Tini Groot, die weliswaar al jaren in Duitsland wonen, maar nog altijd lid zijn van de vereniging. “Een waanzinnig bijzondere schenking,” aldus voorzitter Leontien Rosier.

“We waren er heel blij mee. Bijna verlegen. Mensen denken vaak dat we er alleen voor de stenen zijn, maar we zijn er ook voor de historie en het onroerende erfgoed. Dit is kunst die alle Edammers moeten kunnen zien.” Dus was contact met het Edams Museum al snel gelegd.

“Het Edams Museum is zeer verguld met de schenking,” reageert Julie Hengeveld van het Edams Museum. Met Robert Lammers van het museum nam zij de kunstwerken in ontvangst, uit handen van Leontien Rosier en Wim de Wolf van Oud Edam. Een feestelijk moment. “Niet alleen omdat het oeuvre van genoemde kunstenaars binnen de museumcollectie met deze werken heel mooi wordt aangevuld, maar ook vanwege de uniciteit van enkele stukken. Het Edams Museum hoopt de schenking spoedig aan het publiek te kunnen presenteren.”
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook