Kruiswegwandeling door Volendam t/m 2e Paasdag 2 april

Kruiswegwandeling door Volendam t/m 2e Paasdag 2 april

Voor de 3e keer wordt in Volendam de Kruiswegwandeling georganiseerd. De start is dit jaar bij Zorgcentrum Sint Nicolaashof, Sint Nicolaashof 1 Volendam. De wandeling eindigt bij Art Hotel Spaander, Haven 15-19.. De wandeling duurt ca. 1- 1½ uur.

Bij het startpunt: Sint Nicolaashof is de brochure verkrijgbaar. De brochure ligt ook in de Sint Vincentiuskerk, Mariakerk, Art hotel Spaander en bij de VVV in Edam en Volendam.

Ongeveer 3.000 mensen hebben vorig jaar de wandeling afgelegd. Onderweg is voldoende (horeca)gelegenheid om uit te rusten. De route is rolstoelvriendelijk. Bij de start in Sint Nicolaashof, bij de VVV in Edam en Volendam, in de kerken en bij Art Hotel Spaander is de brochure met route gratis verkrijgbaar. 

De 150 jaar oude kruiswegstaties van de Sint Vincentiuskerk behoren tot het Volendammer erfgoed. Voorzien van eigentijdse inspirerende teksten staan de staties in de Vastentijd op 14 plaatsen in Volendam. De staties staan dit jaar bij:

Sint Nicolaashof, Sint Nicolaashof 1;
Henk Schoenen, Burg. Van Baarstraat 20; Drukkerij NIVO, Burg. Van Baarstraat 42; FC Volendam, Sportlaan 21 (Fanshop); Mariakerk, Julianaweg 72; Nieuw Leven, Bokkingstraat 11(hoek Julianaweg); Experience, Haven 156; Karels, Haven 68; Dreamstyle Lingerie, Edammerweg 8; Het Lingeriehart (vh Nemassdeboer), Edammerweg 14; Het Chocoladehuys, Sint Jozefstraat 23; Religieuze winkeltje, Doolhof 76; Sint Vincentiuskerk, Kerkepad 1; Spaander, Haven 15-19.Wat is een kruisweg?
Een kruisweg is een serie van 14 staties, die de lijdensweg van Jezus Christus in beeld brengen. Het woord statie is afgeleid van het Latijnse woord statio, dat het staan of stilstaan betekent.  Dagen de voorstellingen op de schilderijen oud en jong vandaag de dag nog uit? Zegt het hun iets?  De kruiswegwandeling wil aan de hand van eigentijdse gedachten en teksten een bijdrage leveren tot meer ‘wij’ en minder ‘ik’. Mensen helpen hun kruis dragen. Daar gaat het om.
Een aantal basisscholen (groep 8) heeft een eigentijdse weergave gemaakt van afbeeldingen van de staties. Zij hebben de verschillende thema’s verwerkt in fotoreportages

De kruiswegroute door Volendam is een initiatief van de R.K. Parochie HH Maria en Vincentius, Kerkpad 1 1131 XN Volendam, de Familie Kras en een aantal enthousiaste vrijwilligers. Voor meer informatie: bezoek de website van de parochie www.kerkvolendam.nl; Facebook:www.facebook.com/Kruisweg-in-Volendam; emailadres: info@kerkvolendam.nl.
U kunt ook de VVV benaderen. Tel.:  +31(0)299-36 37 47 of: www.vvv-volendam.nl
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook