Koninklijke Erepenning voor Fanfarecorps Wilhelmina en Koninklijke onderscheiding voor Albert Bien

Koninklijke Erepenning voor Fanfarecorps Wilhelmina en Koninklijke onderscheiding voor Albert Bien

Het Volendams Fanfarecorps Wilhelmina bestaat  dit jaar 100 jaar. Dit werd afgelopen zondag gevierd tijdens een feestelijke receptie. Ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum heeft Zijne Majesteit de Koning de Koninklijke Erepenning toegekend aan het gehele korps.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. De Erepenning wordt slechts verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van de vereniging of instelling.

Burgemeester Lieke Sievers had zondag in PX ook een Koninklijke onderscheiding, te weten Lid in de Orde van Oranje Nassau, te vergeven aan Albert Bien.

De heer Bien heeft zich vanaf 1983 tot heden als lid, voorzitter, erevoorzitter en voorzitter van de jubileumcommissie vrijwillig ingezet voor het Fanfarecorps 'Wilhelmina' Volendam en vanaf 1994 tot heden voor de Stichting Cultureel Centrum Volendam, als voorzitter en vrijwilliger. Albert Bien is een bevlogen en enthousiaste vrijwilliger die zich - ook al tijdens zijn drukke werkzame leven - al decennia lang inzet voor de muzikale cultuur in Volendam.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook