Je voert de ratten in plaats van de vogels…

Gooi geen brood in de sloot!

Het voeren van de eenden, meeuwen , kauwen , vissen door een korstje brood in de sloot te gooien is een  gewoonte die we al langer kennen. Rond en in de  Oude Tochtsloot nabij de Roelof Bootstraat is dat nu uit de hand aan het lopen.

Reeds verschillende malen heb ik gezien dat hele zakken brood over de brugleuning in het water gegooid worden. Ik heb dames daarop aangesproken. Maar of ze het begrepen weet ik niet.

Nu gaat het van kwaad tot erger. Het is juni: de vogels en eenden hebben geen extra voer nodig. Er is voldoende voor hen te vreten in de natuur. Stop bijvoeren dan zoeken ze zelf niets meer op en maken we de dieren afhankelijk.

Het in de sloot kieperen van bakkerij rondo’s,  halve stokbroden, falafel, gebakken bakkerijzaken, pannenkoeken. Complete oud brood voorraad… Gooi maar in de sloot ook in de water uitloop die zo mooi is gerestaureerd .
Men weet het niet of denkt niet na maar dit gedrag staat gelijk aan ratten, die we eindelijk redelijk de baas zijn geworden, voeren.
Ik heb nu al voor de vierde keer grote hoeveelheden etenswaren uit het water gevist.

Alstublieft, stop met het zogenaamd lief zijn voor de dieren. De sloten zijn geen stortplaats voor overgebleven eten. Daar is de groene bak toch voor!
Wim Coljee
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook