Jazzclub Mahogany Hall genomineerd voor bijzondere nieuwe prijs voor klein jazzpodium

Jazzclub Mahogany Hall genomineerd voor bijzondere nieuwe prijs voor klein jazzpodium

De Beroepsvereniging voor Improviserende Musici (BIM) reikt dit najaar de eerste BIM Podium Prijs uit. De BIM wil met deze prijs de kleine jazzpodia in het land een hart onder het riem te steken. Met een financiële bijdrage van € 2000 kan het winnende podium artiesten aantrekken die anders buiten het bereik zouden liggen van dit podium.

De BIM Podium prijs is tevens een beloning voor het trouwe publiek dat geniet van optredens op de kleine jazzpodia. Want de luisteraars maken het mogelijk dat deze muziek op vele plekken gespeeld wordt en dragen zo bij aan een levendige jazzscene.

De BIM praat sinds 1971 mee over het kunstbeleid en zet zich in voor de belangen van jazz en geïmproviseerde muziek en musici. Zij streeft naar meer speelplekken en fatsoenlijke beloning voor artiesten. Gitarist en lid van BIM Anton Goudsmit vat het samen: “De BIM is de enige organisatie die opkomt voor de belangen van de Nederlandse improviserende musici.““Jazzmuziek is de mooiste muziek die er is. Verleidelijk, interactief en divers is jazz de meest levendige en actuele kunstvorm. Jazz viert het leven en de BIM doet mee!” aldus het bestuur van de beroepsvereniging.

Het bestuur van de BIM heeft voor de BIM Podium Prijs 2019 trombonist/componist Joost Buis als extern deskundige aangetrokken. De kandidaten voor de long list van de BIM Podium Prijs zijn inmiddels bekend. De winnaar uit deze selectie wordt in september bekend gemaakt.

Het Mahogany Hall-bestuur is trots en verrast

Het bestuur van onze Jazzclub was bijzonder verrast door deze nominatie en ziet deze als een grote waardering voor de aktiviteiten van alle vrijwilligers die Jazzclub Mahogany Hall al meer dan 50 jaar op de been houden. De grote variatie in de programmering, de sessies voor jonge muzikanten en exposities van professionele jazzfotografen op zondagmiddag en de bijzondere sfeer binnen de club, spelen een grote rol voor de komst van een heel trouw publiek dat altijd geinteresseerd luistert naar de artiesten op het podium.

De winnaar van de eerste BIM Podium Prijs zal in september worden bekendgemaakt door een jury, bestaande uit het bestuur van de BIM, aangevuld met externe deskundigen.

Alle geselecteerde podia voor de BIM Podium Prijs 2019 zijn:

Brebl (Nijmegen)
De Pletterij (Haarlem)
Heerlen Jazz
Hot House Leiden
Jazz in Groningen
It’s Time for Jazz (Zutphen)
Jazz Inverdan (Zaandam)
Jazzblazzt (Hunsel)
Mahogany Hall (Edam)
Plusetage (Baarle-Nassau)
Studio Loos (Den Haag)
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook