IVN Waterland: cursus Vogelherkenning in de Singel

IVN Waterland: cursus Vogelherkenning in de Singel

IVN Waterland organiseert in maart en april een cursus Vogelherkenning. Deze cursus is bedoeld voor mensen, die graag meer willen weten welke vogels ze horen en zien maar ook voor de wat meer ervaren vogelaars, die hun kennis willen verdiepen.
In 4 cursusavonden van ongeveer 2 uur (12 maart, 19 maart, 09 april en 16 april; aanvang 20:00 uur) maken de deelnemers kennis met een groot aantal vogels, zoals die in onze regio voorkomen. Denk aan Tuin- en parkvogels, Weidevogels, Watervogels en Vogels van Waterland. Herkenning gebeurt niet alleen op voorkomen (hoe zien de vogels eruit en hoe zou je ze op uiterlijke kenmerken herkennen?), maar ook op zang. Bovendien wordt er op elke cursusavond ook aandacht besteed aan meer algemene zaken, die voor het vogelkijken van groot belang zijn. De cursusavonden zullen worden gegeven in De Singel, Burg. Versteeghsingel 5b te Edam.

Naast de cursusavonden gaan we uiteraard ook naar buiten om de kennis in de praktijk te brengen. Op zondag 25 maart en zondag 22 april gaan we op wandelexcursie. Details worden tijdens de cursus bekend gemaakt. 

Voorkennis is niet vereist, wel enthousiasme en leergierigheid. Kosten: leden en donateurs van IVN Waterland betalen 20 euro voor de gehele cursus. Voor niet-leden geldt een prijs van 35 euro.

Aanmelden: aanmelden is verplicht in verband met een beperkt aantal plaatsen bij Sjoerd Feitz (sjoerd.ivn.w@gmail.com of via de website https://afdeling.ivn.nl/afdeling/waterland
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook