Invoering Pasjessysteem op ondergrondse afvalcontainers

De gemeente wil langzaamaan overgaan op een pasjessysteem voor bewoners in straten waar de vuilniszakken niet meer worden opgehaald.

Hiermee moet voorkomen worden dat ook andere inwoners of bedrijven hun afval dumpen op dagen dat de vuilnis niet wordt opgehaald. Met als gevolg dat de containers veel te snel volraken en de omgeving vervuilt.

Wennen
Op steeds meer locaties in de gemeente worden de ondergrondse vuilcontainers geplaatst. Nadat het aanvankelijk wennen was voor veel inwoners, lijken de voordelen de nadelen te overstijgen. Mits niet elke burger zijn afval dumpt in de bakken. Om dit laatste te voorkomen wordt een simpel pasjessysteem ingevoerd.

Voorlichting
De eerste containers bevatten inmiddels de technische mogelijkheden in de vorm van scanapparatuur. In het nieuwe jaar zal de gemeente met voorlichting komen, waarna het nieuwe systeem wordt ingevoerd.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook