In memoriam Jan Veerman (Boddy)

Dankbaar voor de tientallen jaren waarin hij als oud-secretaris en vaste vrijwilliger van het Volendams Museum is niet geheel onverwachts, na een slopende ziekte, op 3 juni 2019 Jan Veerman op 76 jarige leeftijd overleden.
Met zijn ijzeren wilskracht stond hij immer paraat als er werk aan de winkel was. Jan was niet alleen jarenlang secretaris van het Volendams Museum maar bracht het jaarlijkse Museumjaarboek en Premiefoto actief als vrijwilliger vanaf het eerste uur bij de afnemers rond. Tijdens de rechtszaken in Alkmaar en Den Haag bekritiseerde hij namens het bestuur van de stichting Volendams Behoud het zonder bronnen in elkaar gezette rapport van professor Ringeling ‘Het derde klaphek voorbij’. In zijn actieve voetbalcarrière speelde Jan als talentvolle voetballer tussen 1961 en 1968 als linksbuiten acht wedstrijden voor FC Volendam en sloot zijn carrière af bij FC Zaanstreek. In hart en ziel was hij verbonden met de voetbal in Volendam. Jarenlang gaf Jan training en begeleiding aan tal van jeugdelftallen en bracht de kunst van goed voetbal bij. Hij was altijd bij de FC  en RKAV een betrokken supporter in gezelschap van zijn broer Evert. Hij schroomde niet zijn mening te geven en stak die mening niet onder stoelen of banken vooral als de club of mensen onrecht werd aangedaan.  Als wandelaar liep hij een keer met vrienden de Vierdaagse in Nijmegen en was jaren lang op de zondagmorgen actief met ritten in Noord Holland van de wielerclub Volendam.
Aan zijn welbesteed leven en lijden is op 3 juni 2019 een einde gekomen maar wat hij voor zijn gezin en de vele  activiteiten in zijn aardse bestaan gerealiseerd heeft is onuitwisbaar en zal blijvend respectvol voortleven in de herinnering van hen die hem kenden en lief hadden.
Jan Veerman, bedankt voor de inzet voor je medemensen en vriendschap. Je was een voorbeeldige sportieve persoonlijkheid met een Volendammer hart op de juiste plaats. Ik wens je vrouw Griet, (klein)kinderen, familie, vrienden en kennissen veel sterkte en kracht om dit verlies te dragen.
Rust in vrede.

Wim Keizer.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook