Hof van Holland wordt verbouwd tot hotel

Hof van Holland wordt verbouwd tot hotel

Ruim 53 jaar zijn ze de eigenaar van Hof van Holland. Teun (72) en Jannie (74) van Busschbach. Sinds 26 december is het restaurant gesloten. Normaal ging de zaak dan weer medio januari open. Dit jaar niet als gevolg van een op handen zijnde bedrijfsovername. Als het vergunningtraject met goed gevolg wordt afgerond zal het bekende restaurant worden omgebouwd tot een hotel met twaalf kamers.

Waar januari normaliter gebruikt wordt voor de grote schoonmaak en onderhoud zijn Jannie en Teun op dit moment bezig met een enorme opruimactie. En op zoek naar een passende woonruimte in de gemeente. Na al die jaren is het moeilijk afscheid nemen van de zaak, de klanten en het restaurant met ruime bovenwoning met uitzicht op de N247.

Gemis
“Ik mis het nu al”, vertelt Teun, die eigenlijk nog wel enige jaren door had willen werken. Maar de gezondheid van zijn vrouw, het goede gevoel over de plannen van de nieuwe eigenaren en heit feit dat ze nog wel wat plannen hebben voor de toekomst, betekent een einde aan een lange carrière.

Afscheid
“Het is een raar gevoel. We hebben afscheid genomen van veel klanten en ontzettend veel warme reacties ontvangen. Dat doet je goed! We krijgen meer tijd voor familie en privé en dat is na al die jaren dat we zesenhalve dag per week bezig waren ook wel eens nodig.”

“We hebben het werk altijd met heel veel liefde gedaan. De laatste jaren was het plezier ook weer helemaal terug en leefde het restaurant ook op.”

Biljartvereniging
De kelder van het restaurant was jarenlang het onderkomen van biljartvereniging ‘Edam ‘87’. Die verhuizen binnenkort naar de Burghwall aan de Achterhaven.

Nieuwe functie
Hof van Holland wordt overgenomen door plaatsgenoten. Die zullen het restaurant verbouwen tot ene hotel met twaalf kamers. Het huidige restaurantgedeelte wordt een intieme ontbijt- en lunch, waar ook passanten terecht kunnen voor een koffie of lekkere lunch.

Voorjaar 2020
Als de planning gehaald wordt zal in de loop van dit jaar begonnen worden met de verbouwing. Om in het vroege voorjaar van 2020 open te gaan. “De uitstraling wordt lounge-achtig en moderner.’ Wij denken dat het past in een tijd dat het toerisme belangrijker aan het worden is.” Aldus de nieuwe eigenaar van het pand, die voorlopig nog even zijn naam buiten de publiciteit wil houden.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook