Het dreamteam van Soufiane Touzani met Levi van Zanten

Het dreamteam van Soufiane Touzani met Levi van Zanten

Deze zomer gaan freestyle voetbalkunstenaar Soufiane Touzani op zoek naar het tofste voetbalpleintje van Nederland. Dat doet hij samen met zijn dreamteam, met de jonge Edammer Levi van Zanten op het doel.
De eerste opnames zijn begonnen en worden massaal bekeken op sociale media.

Het begon allemaal met een oproep via Instagram van de populaire voetbal-freestyler Soufiane Touzani voor de beste jonge spelers van Nederland. De vader van Levi, Marijn van Zanten, tevens keeperstrainer bij EVC, werd hier door andere op geattendeerd en stuurde een video van zijn zoon. Levi van Zanten vertelt: “Het was een super grote verrassing toen ik gevraagd werd om bij het dreamteam te komen spelen. Ik wist nog niet precies wat het betekende, dat kwam later pas.” Marijn vervolgt: “Het begon met een filmpje over keepers, echt 1 op 1 met Touzani, dit betreffende filmpje is inmiddels al 230.000 keer bekeken. Soufiane vond dat Levi het zo goed deed, zowel keepend als persoonlijk dat hij vroeg of Levi bij zijn dreamteam wilde komen. Het eerste filmpje was al geweldig maar dit had Levi nooit durven dromen.”

Tofste pleintje
In de post die volgde worden jonge voetballers uit het hele land opgeroepen om filmpjes in te sturen van hun voetbalpleintje onder #tofstepleintje. Inmiddels zijn er al duizenden video’s geüpload en uiteindelijk worden er zes a zeven pleintjes geselecteerd. Daar gaat Touzani met zijn dreamteam naar toe om een potje te voetballen, met Levi op het doel. Van de wedstrijden worden filmpjes gemaakt die via sociale media te zien zijn (Youtube ING Only Football).

Filmsterren
De eerste opnamen zijn achter de rug. Marijn: “Het leken wel filmsterren, zoveel mensen waren erop af gekomen.” Het doel van de actie, mede georganiseerd door KNVB, is om te laten zien hoe fijn het is om buiten te voetballen in plaats van binnen te zitten achter de computer. Marijn: “De achterliggende gedachte is het stimuleren van buitenspelen voor kinderen en wat is er nou fijner dat een potje voetballen buiten?” Een doel waar Levi zich ook in kan vinden. “Mijn beste vriend wil altijd eerst op de PlayStation. Als ik buiten wil voetballen, wil hij eerst nog een paar potjes gamen. Als ik een tijdje binnen ben, word ik onrustig en wil ik gewoon naar buiten.”

Sociale media
De diverse filmpjes met Touzani zijn in korte tijd al duizenden keren bekeken en Levi wordt al regelmatig herkend. Marijn: “We hadden niet voor mogelijk gehouden dan we zo veel leuke reacties zouden krijgen. Er worden ook wel eens minder leuke reacties geplaatst, zoals dat gaat met sociale media. Gelukkig leest Levi het niet en trekt hij er zich niets van aan.” Met het team van Touzani wordt verder niet getraind, maar Levi doet er wel veel ervaring op: “Ik leer vooral veel voetbal-trucjes van mijn medespelers, die spelen straatvoetbal dat zijn acties die ik minder vaak tegenkom bij het gewone team waar ik train.”

Theo Zwarthoed
Als beginnende speler begon Levi op het veld, tot hij per toeval op doel ging. Dit werd direct zijn vaste plek. “Omdat ik het goed kon ben ik het blijven doen en als je veel traint wordt je vanzelf beter.” In huize van Zanten is genoeg keeperspassie te vinden. Vader Marijn is een van de trainers van de keeperschool van Edwin Zoetebier, Arjan Heerland en Theo Zwarthoed.

Per week traint Levi vijf tot zes keer, Buitenveldert is zijn vaste club maar hij traint ook nog bij de Keeperschool ZHZ en bij de keeperstrainingen bij EVC. “Het voetballen gaat nooit vervelen, ik probeer altijd maximale inzet te tonen en hard te trainen. Mijn grootste droom is uiteindelijk voor Barcelona spelen.” Samen met zijn vader bekijkt en analyseert hij veel voetbalwedstrijden en met name acties van keepers. Marijn: “Wat kan er beter, wat zou jij gedaan hebben? Ik bemoei me er veel mee, dat besef ik ook, maar hij zou ook nog wel wat vaker naar me mogen luisteren, maar dat hoort erbij. Als trainer en als vader.”

Centimeters te kort
Dat Levi talent heeft is duidelijk, alleen lijkt de jonge doelman zijn lengte niet mee te hebben. Marijn: “Hij wordt regelmatig gevolgd door clubs, ook Ajax, maar die vinden hem aan de kleine kant. Ze schatten dat hij 1.80cm gaat worden, maar dat is eigenlijk een paar centimeter te kort. En dat is nou net het enige waar je niets aan kunt doen. Kleine keepers hebben vaak meer sprongkracht, maar het zijn toch centimeters die je naar een hoek toe mist. Gelukkig maakt Levi zich er niet zo druk om. Voor ons is het vooral belangrijk dat hij er plezier in heeft en leuke dingen meemaakt. Zoals dit avontuur met Touzani, dat pakken ze in ieder geval niet meer van hem af.”

Touzani is onwijs aardig!
Dat hij nu deel mag uitmaken van het dreamteam is een grote eer. Marijn: “Ook al is Touzani beroemd, hij is voor kinderen echt een held en ook nog eens onwijs aardig, ook als de camera’s niet draaien. Hij is oprecht en zorgt voor een leuke interactie, dat maakt dat de opnames een groot feest. Hopelijk kunnen we zo duidelijk maken dat we allemaal lekker buiten moeten spelen.” En waar hoopt de jonge keeper zelf op? “Vooral moeilijke wedstrijden met veel ballen op mij, vol in de kruising en dat ik ze allemaal kan pakken.”
Levi kan via @keeperlevi #keeperlevi gevolgd worden op Instagram
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook