Groenland bezwijkt onder verkeersoverlast

Groenland bezwijkt onder verkeersoverlast

Opnieuw vragen Edamse bewoners om aandacht voor verkeersproblematiek en overlast. Nu zijn het bewoners van het Groenland die op korte termijn maatregelen willen om de buurt leefbaar te houden. Afgelopen week hebben zij bordjes en een spandoek geplaatst. “We hopen snel in gesprek te komen met wethouder Runderkamp.”

“Sinds er hier om de hoek twee ondergrondse vuilcontainers zijn geplaatst rijden er bijna dagelijks zware vrachtwagens door onze straat. De meeste woningen zijn er niet op gebouwd met scheuren en andere schade als gevolg.” Aan het woord is Evert-Jan Reilingh, die samen met Neeltje van der Kooi en Gary Kok de buurt vertegenwoordigen. Zij dienen binnenkort handtekeningen in namens alle bewoners van het Groenland.

Neeltje: “Het is hier sowieso heel erg druk met verkeer. We vragen ons daarnaast af of de brug richting de Achterhaven wel gebouwd is voor het zware vrachtverkeer. Hij is feitelijk ook te smal en dat zorgt dan weer regelmatig voor schade en verkeersopstoppingen.”

De bewoners hebben enkele maanden geleden al contact gezocht met de verkeerswethouder. “Een gesprek is tot drie maal toe verzet, waarna ook pogingen tot een telefonische afspraak tot twee maal toe niet lukten. Uiteindelijk gaf de wethouder aan dat de afdeling overbelast is, waardoor zaken blijven hangen,” aldus Gary.

De buurt is het inmiddels echt zat. “We hebben het gemeentebestuur en alle raadsfracties aangeschreven. We willen dat er borden op zichtbare plaatsen worden geplaatst. Dat er handhaving is en dat alleen kleine vrachtwagens nog door de straat mogen.”

Ook wil de buurt dat de ondergrondse vuilcontainers aan de Eilandsgracht verplaatst worden. “Het is vrijwel onmogelijk om daar met zo’n grote auto te komen , te laden en te draaien , zonder risico’s voor beschadigingen  of erger. Verplaatsing scheelt echt enorm veel verkeersbewegingen!”
Daarnaast zouden er wegversmallers moeten komen om de auto’s (“die lijken elk jaar wel steeds groter te worden’) af te remmen.

“Wij hebben volgens ons geen absurde eisen. We willen een serieus gesprek met de wethouder als onderdeel van een groter verkeersplan voor de binnenstad.”

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook