GaleriAle omarmt de Zeevang

GaleriAle omarmt de Zeevang

Zondagmiddag 11 februari vindt bij GaleriAle, gelegen aan de Raadhuisstraat 17 te Oosthuizen, de opening van een nieuwe expositie plaats. Deze expositie heeft alles te maken met de Zeevang: De Polder Zeevang is een voormalig ‘eiland’. Wie hier goed om zich kijkt ziet duidelijk de kronkelende veenstromen, en de dwars hierop gegraven sloten.

Het toont de oudste bewoningsgeschiedenis in het veengebied. Vroeger, toen de Zuiderzee er nog was, zetten ze bij eb gewoon de sluizen open, en dan stroomde het water weg. Nu moeten grote gemalen de Zeevang drooghouden.

De nieuwe expositie ‘Zeevang’ heeft hier alles mee te maken: Mark Vaarzon Morel, Marjanka Bregonje, Charlotte de Boer en Sandra Ale, allen Zeevangse kunstenaars, exposeren bij GaleriAle hun visie op het prachtige Zeevang.

Zondagmiddag 11 februari is vanaf 15.30 de feestelijke opening van deze nieuwe expositie bij GaleriAle. Iedereen wordt verwelkomd met een drankje en een hapje. De reguliere openingstijden van GaleriAle zijn zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Bezichtiging buiten de openingstijden kan op telefonische afspraak, 0299 – 741000. Kijk ook eens op www.galeriale.nl
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook