Expositie Grote Kerk Oosthuizen voor jong en oud!

Expositie Grote Kerk Oosthuizen voor jong en oud!

‘Als ik teken ben ik op reis’

Onder behoorlijke belangstelling opende Jan Oud, voorzitter van de Stichting Dirk en Jaap Oudes, de tentoonstelling "Als ik teken ben ik op reis'.
Werk van de  Westfriese tekenaar Jaap Oudes (1926-1998) is nu te zien in de Grote Kerk in Oosthuizen.

Jaap Oudes ging zijn eigen gangetje, aldus Jan Oud. De kunstenaar ging gericht naar een gebied, een dorp of stadje, maakte een praatje met dorpsfiguren, hoorde verhalen en gaf die vervolgens weer in tekeningen uitgedrukt in een heel eigen kleur- en vormentaal.

Jaap Oudes voelde aan dat de komst van de Afsluitdijk wel eens het einde kon betekenen voor het erfgoed en de folklore van gemeenschappen aan het IJsselmeer. In zijn tekeningen legde hij deze vast.

De Stichting schat in dat Oudes rond duizend tekeningen heeft gemaakt, maar er wordt nog steeds gezocht naar werk dat in bezit is van particulieren.
In het najaar verschijnt het boek ''Als ik teken ben ik op reis', over het leven en de vele kunstwerken van Jaap Oudes.

Kinderen zijn van harte welkom in de Grote Kerk, er is zoveel te zien. Er zijn kleurplaten, er staat een tafel in het midden van de expositie.
Gratis toegang  t/m 11 augustus in de Grote Kerk. Op 21 juli echter is de kerk gesloten.
Het boek is te bestellen via www.dirkenjaapoudes.nl/webshop

Op de foto het bestuur en de samenstellers van het boek.
De tekening combineert het kerkje van Oudendijk, een sluis in Schardam en een kwajongensstreek van Dik Trom die zwart uit de schoorsteen komt.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook