Enorme belangstelling voor wonen op voormalige scheepswerf

Enorme belangstelling voor wonen op voormalige scheepswerf

Vooraf hadden maar liefst 1020 personen aangegeven belangstelling te hebben voor de 11 appartementen en 15 woningen die volgend jaar gebouwd gaan worden aan het water van de Keetzijde in Edam. Op de verkoopdag, zaterdag 29 september, kwamen dan ook honderden belangstellenden af.

De ontwikkelaar zorgde zaterdag voor een goed sfeertje in en om de loodsen van (voorheen) Ruud van Drunen en Corba Watersport, die waarschijnlijk eind dit jaar worden omgetrokken. Er was koffie met gebak vanuit de rijdende ‘coffee on wheels’. En voor wie Edam nog niet goed kende lag er een sloep te wachten aan de kade voor een rondje door de grachten.

Michiel van Fastenhout, ontwikkelaar van het project, vertelde zaterdag dat de belangstelling veel verder gaat dan Edam-Volendam. “Vanuit Amsterdam en de regio Purmerend zijn ook heel veel inschrijvingen ontvangen.”

Aangezien het in de lijn der verwachting ligt dat meerdere potentiele kopers interesse zullen tonen in een woning of appartement, zal – in dat geval – de ontwikkelaar bepalen wie de woning toebedeeld krijgt. De vraag of iemand eigen vermogen heeft, is dan doorslaggevend.

De appartementen variëren in prijsklasse tussen de 249.000 en 657.500 euro. De 15 geschakelde grondgebonden woningen kosten tussen de 269.000 en 675.00 euro. De woningen zijn over het algemeen ruim en gasloos. De aanlegsteiger achter de woningen is gemeenschappelijk eigendom. De (aangelegde) tuinen daarentegen horen volledig bij het onroerend bezit.

Van Fastenhout hoopt dat in februari/maart 2019 begonnen kan worden met de sloop van de huidige opstallen en het saneren van de grond. In totaal staan 16 maanden gepland van start tot sleutel. “De startdatum is afhankelijk van de inschrijving. Op het moment dat 75% van de woningen verkocht is, wordt begonnen.”
Vrijdag 12 oktober sluit de inschrijving. Aanmelden kan via nieuwbouw@bertvanvulpen.nl
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook