Eenvoudig van woning ruilen met HuisjeHuisje-app

Wooncompagnie sluit zich aan bij online platform om verhuisbeweging te bevorderen
 

Huurders kunnen voortaan eenvoudig van woning ruilen door het gebruik van de app HuisjeHuisje. Ook Wooncompagnie heeft zich aangesloten bij dit landelijke online platform dat is ontwikkeld door woningcorporaties. De deelnemende corporaties bieden in totaal 330.000 huurhuizen aan en naar verwachting zal dit aantal de komende jaren alleen maar toenemen. “De HuisjeHuisje-app maakt woningruil een stuk aantrekkelijker en eenvoudiger,” stelt Manager Bewoners Roeland Gravestein van Wooncompagnie “We verwachten dat het aantal huurders dat van woning ruilt dankzij de app sterk zal stijgen.”

“Wij vinden het belangrijk dat er zoveel mogelijk ‘verhuisbewegingen’ zijn,” vervolgt Roeland Gravestein. “Want hoe meer mensen verhuizen naar een passende woning, hoe meer woningzoekenden geholpen worden. Er zijn namelijk ook veel huurders die op zoek zijn naar een andere woning. Het gaat er uiteindelijk om dat mensen tevreden zijn over hun woning en woonomgeving. Het is daarom goed dat alle huurders die op zoek zijn naar een andere woning zich aanmelden via HuisjeHuisje. Hoe groter het aantal huurders die zich aanmelden, hoe groter de kansen worden.”

Huizen ‘liken’
De HuisjeHuisje-app werkt simpel: huurders downloaden de gratis app, zetten hun woning 'te ruil' en kunnen vervolgens zien welke andere woningen te ruil staan. Huizen die huurders leuk vinden, kunnen worden ‘geliked’. Als een ander de aangeboden woning ook leuk vindt, is er een match. “Huurders kunnen vervolgens met elkaar chatten om informatie of gegevens uit te wisselen. Als ze nog steeds enthousiast zijn, kunnen ze het voorstel tot woningruil neerleggen bij de verhuurder,” aldus Gravestein. Huurders vinden de app door te zoeken op 'Huisjehuisje'. Op de website www.huisjehuisje.nl is meer informatie te vinden over het gebruik van de app.
Punten blijven behouden
Een belangrijk voordeel van woningruil is dat woningzoekenden de opgebouwde punten behouden. Ze maken namelijk geen gebruik van Woonmatch om te kunnen verhuizen. Woningruil kan dus ook ideaal zijn als een huurder in afwachting is van zijn of haar droomhuis en via de app een woning zoekt die ‘tijdelijk’ aan de wensen voldoet. Een ander voordeel van HuisjeHuisje is dat huurders meteen een duidelijk beeld hebben van de te ruil aangeboden woning, de huurprijs die ze gaan betalen en de huurvoorwaarden. Als twee huurders van Wooncompagnie van woning willen ruilen, gelden er in principe geen beperkingen. “Zo willen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk huurders kunnen verhuizen naar een passende woning,” aldus Roeland Gravestein.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook