Een half uur na afsluiting Sint Maarten rondgang

Een half uur na afsluiting Sint Maarten rondgang

Ringing out for Peace - Bijzondere luiding 11 november 2018

Op zondag 11 november 2018 is het precies 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog werd beëindigd. In Groot-Brittannië is een initiatief ‘Ringing out for Peace, Armistice 100’ (Luiden voor Vrede, Wapenstilstand 100). De klokkenluiders van de Edamse Grote kerk sluiten zich aan bij deze Europese herdenking.

Herdacht wordt het einde van de Grote Oorlog én de 1400 klokkenluiders die tijdens de oorlog gevallen zijn. De organisatie wil zich nu verenigen om een vredesboodschap over de hele wereld te verspreiden.

Nederland was niet direct betrokken bij de Eerste Wereldoorlog, maar indirect wel. Solidair zijn met dit initiatief is een mooie geste om achter de vredesboodschap te staan.
Hoofddoel is dat men zoveel mogelijk klokken wil laten luiden. “We would love all ringers around the world to do something special this day to ring out for peace, and to send in their ideas to share with others.”
Het is de bedoeling dat er om stipt 19.05 uur geluid wordt (in ieder land/eigen tijdzone om 19.05 uur) en dat “vanuit 1000 torens geluid zal worden.”

Vanuit de organisatie is verheugd gereageerd op het aanbod van de Klokkenluiders van de Grote Kerk in Edam om gehoor te geven aan hun verzoek en om 19.05 uur Nederlandse tijd te gaan luiden.


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook