Dirck de Graaf erelid Ondernemersvereniging Edam

Dirck de Graaf erelid Ondernemersvereniging Edam

Tijdens een recente ondernemersbijeenkomst in Het Geheim is Dirck de Graaf benoemd tot erelid van Ondernemersvereniging Edam. De voormalige drogist heeft een enorme staat van dienst voor de vereniging en Edam.

Vorig jaar september sloten Thea en Dirck de Graaf hun zaak. Er was geen opvolger gevonden voor de drogisterij-parfumerie aan het Damplein. Hiermee werd de bijna 100-jarige familiegeschiedenis afgesloten. Restaurant Het Geheim heeft inmiddels de ruimte onder de woning van Thea en Dirck ingenomen.

Naamsverandering
In 1988 werd Dirck penningmeester van wat toen nog Middenstandsvereniging Edam heette. Een jaar later volgde hij Klaas de Boer (eigenaar van Café de Boei) op als voorzitter van Ondernemersvereniging Edam. Een functie die hij zes jaar bekleedde. De naamsverandering zorgde direct voor een verbreding en vergroting van het ledenaantal.

Kaasmarkten
Dirck de Graaf stond in 1989 aan de wieg van de inmiddels niet meer weg te denken Kaasmarkten.  Tegen de stroom in wist de ondernemende Edammer medestanders te vinden en groeide het evenement in de loop der jaren uit tot een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de regio!

Actueel
In 1990 gaf De Graaf opdracht aan het Centraal Instituut voor Midden- en Kleinbedrijf om onderzoek te verrichten naar de Edamse infrastructuur. Uit die tijd dateren nog twee interviews met Dirck de Graaf. De inhoud van zijn verhaal is anno 2018 nog steeds actueel!

Inspirerend
In zijn bestuursperiode initieerde hij een ledenblad, organiseerde hij met zijn bestuur diverse ondernemersbeurzen en bedrijfspresentaties en werden verschillende winkeliersacties opgewaardeerd, waaronder de Sint-Kerstactie en de Voorjaarsactie. De Graaf gold ook na zijn bestuursperiode als een zeer betrokken en inspirerend lid.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook