De kleinste kermis van Edam-Volendam

De kleinste kermis van Edam-Volendam

Een kleinere kermis zul je in de gemeente Edam-Volendam niet vinden. Maar de romantiek is alom aanwezig op De Brink, het hart van het mooie dorp. Afgelopen weekend, gedurende drie dagen, was het hier feest. Zowel binnen in het Wapen van Middelie, als buiten, waar één attractie en twee kramen de totale kermis vormden.

Terwijl vrijdagavond het kermisfeest van start ging in de zaal van het restaurant, hotel annex café, was het feitelijke startsignaal al iets eerder gegeven door de Vereniging Volksvermaak Middelie. De jongste jeugd had ’s middags de fietsen versierd en na een kleine tocht door het dorp was het kermisterrein het logische eindpunt.

Gratis schieten
De kinderen ontvingen een bon waarmee ze gratis vijf schoten konden lossen in de schiettent, een patatje konden halen in de snackwagen voor het café en ook nog eens een gratis ritje konden maken in de zweefmolen, die een plek had op de parkeerplaats naast het Wapen van Middelie.
De kinderen doken echter eerst op het springkussen dat stond opgesteld op De Brink.

Steenwerpen
Een dag later was het grasveld voor het café gevuld met enkele tientallen deelnemers aan een wedstrijdje steenwerpen. Onder perfecte omstandigheden werd het een gemoedelijk toernooi waar deelnemen veel belangrijker was dan winnen.
Zondag werd de kermis afgesloten met de swingende Dona Pessy Band.

De komende week wacht de kermis in Oosthuizen en op 15 juni is Warder aan de beurt!


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook