Contouren vernieuwd Europaplein steeds meer zichtbaar

Afgelopen vrijdag verdwenen de hekken rondom het Europaplein. Maandenlang is er gewerkt om het voormalige parkeerterrein te veranderen in een warm betegelde open ruimte, inclusief een mooie grondfontein. Twee grote bottermasten verlichten de openbare ruimte.

Nog niet elke passant is overtuigd van het toekomstige succes van de grootschalige renovatie. “Het wordt natuurlijk mooier dan het was, maar bij mooi weer ga je toch liever een drankje halen aan de Dijk”, aldus een goedlachse Volendamse, die samen met haar dochter richting winkelcentrum het Havenhof loopt. “Veel te veel geld voor weinig”, roept de laatste nog na.

Horeca
Max Slotboom woont even om de hoek. Ook hij vindt het een flinke verbetering maar vraagt zich eveneens af of het plein zich wel leent voor een aanvullende centrumfunctie. “Op het Kruidvat rust een horecavergunning maar de drogist gaat hier niet weg. Het plein is nogal open en ik vraag me af of je hier echt gezellig zit.”

Grote boom
Maar nog niet alles is af. Een grote boom met bankje moet nog worden geplaatst en ook in de omgeving komen nog bomen. Daarnaast wordt de Zeestraat nog onder handen genomen. Ook hier maakt asfalt plaats voor stenen in warme tinten. Deze werkzaamheden worden na de jaarwisseling opgepakt.

Havenhof
Ondertussen wordt er ook gewerkt aan het opknappen van het Havenhof. Het jaren tachtig trespa wordt vervangen door houten planken in Waterlandse stijl en kleur.

Voorjaar
Al met al wordt de entree van het dorp in ieder geval een stuk vriendelijker. Met bankjes, extra groenvoorzieningen en een voorjaarszonnetje zal over enkele maanden moeten blijken of de politieke ambities in de praktijk ook gaan werken. “Eigenlijk had je nu direct een mooie kerstboom moeten plaatsen of een kerstmarkt moeten houden”,  meent een passant die het gesprek aanhoort. “Nu blijft het nog lang een kale vlakte.”
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook