Centrum Volendam in fases opgeknapt

Centrum Volendam in fases opgeknapt

Om de doorgang naar het centrum van Volendam zo veel mogelijk te garanderen zijn niet alleen diverse verkeersmaatregelen getroffen, maar ook zal het geasfalteerde wegdek van de Zeestraat steeds in kleine trajecten van maximaal 40 meter worden opengebroken. Nadat de riolering is vernieuwd, kan over zo’n drie maanden begonnen worden met de werkelijke opbouw.

Grote stapels heipalen liggen klaar om het rioolstelsel te ondersteunen. In eerste instantie wordt gewerkt van achteren (Zeestraat) naar voren (Europaplein). Cor Kwakman, gemeentevoorlichter: “Daarna wordt de werkrichting omgedraaid en wordt begonnen met het opwaarderen van het plein, waarna de Zeestraat verder wordt ingericht.”

De parkeerterreinen van de Havenhof en de Amvo zullen ten alle tijden bereikbaar blijven. Busverkeer gaat tijdelijk zowel heen als terug via de School- en Plutostraat om verder weer op de vertrouwde route aan te haken.

“De opbouwende fase begint dit voorjaar. Het Europaplein moet rond de zomervakantie klaar zijn. Na de kermis wordt dan verder gewerkt aan de Zeestraat.”
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook