Bram van der Vlugt, Nettie Blanken en Floris van der Vlugt in PX

Bram van der Vlugt, Nettie Blanken en Floris van der Vlugt in PX

De eerdere concertvertellingen van Van der Vlugt & Co waren autobiografisch: de prachtige voorstelling ‘Met Andere OOgen‘, een familiegeschiedenis in vergeten schilderijen!
Maar dit seizoen legt het gezelschap zich toe op het verwezenlijken van een droom van Nettie Blanken. Ooit werd zij verliefd op het werk van Vasalis, één van de meest geliefde dichters van ons land en winnares van onder meer de Constantijn Huygensprijs en de P.C. Hooftprijs. Als psychiater, maar vooral als mens, kende zij onze zielenroerselen als de beste en haar poëzie leent zich bij uitstek om op muziek gezet te worden. Behalve haar gedichten spelen ook haar eigen worstelingen met het leven en met het schrijven een grote rol.

Janine Brogt, bekend van haar inventieve boekbewerkingen als Liefde Levenslang en Twee Vrouwen, schreef het script. Rasacteurs Bram van der Vlugt en Nettie Blanken zorgen voor het theatrale vuurwerk, begeleid door Floris van der Vlugt – zoon van – met zelf gecomponeerde muziek.
Tekst: Janine Brogt. Regie: Gerardjan Rijnders.

Donderdag 24 januari. Aanvang 20.30 uur. PX Volendam. Entree € 22,50. Studenten en scholieren € 18,-. Verkrijgbaar aan het loket in PX.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook