Bouwrijp maken Woonzorgcentrum Broeckgouw

Iets gelegen achter supermarkt de Vomar, op het nu nog braakliggende terrein, zullen op korte termijn de contouren zichtbaar worden van het nieuw te bouwen Woonzorgcentrum. Oudere inwoners met zorg kunnen hier vanaf eind 2020, begin 2021 een plek vinden in de Broeckgouw.

Het project wordt een samenwerkingsverband van de gemeente Edam-Volendam, De Vooruitgang, Wooncompagnie en de Zorgcirkel. Uiteindelijk heeft het jaren geduurd alvorens de plannen ook daadwerkelijk gestalte hebben gekregen.

De Vooruitgang gaat 27 huurwoningen bouwen in de categorie ‘Wonen met een plus’. Deze woningen zijn bedoeld voor ouderere echtparen, waarvan een van de partners (zware) zorg nodig heeft.

Wooncompagnie is verantwoordelijk voor de bouw en het beheer van twee wooneenheden van respectievelijk 40 en 35 appartementen. Het betreft hier de categorie ‘beschermd wonen’. Dan gaat het onder meer om alleenstaande ouderen met dementie of andere zware zorgvragen.

Ook zal het centrum de beschikking krijgen over een gemeenschappelijke ruimte en een wijkontmoetingsplek. KBK Bouwgroep is verantwoordelijk voor de bouw.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook