Blij met snel slopen panden Hoogstraat!

Oud Edam heeft in de persoon van de heer van den Essenburg, flink wat appeltjes te schillen met de gemeente. Goed dat het gezegd wordt. Er is echter één punt van de kritiek waar slechts één kant van de medaille wordt benoemd. 

Natuurlijk is het wrang dat de gemeente ongestraft regels kan overtreden. Maar het gelijk slopen van de door brand verwoeste panden in de Hoogstraat lijkt me terecht. Indien de gemeente bureaucratisch juist gehandeld had, (dus niet slopen in afwachting van de goedkeuring van de herbouwplannen) zou de entree naar Oud Edam er minstens de hele zomer lang akelig uitgezien hebben. Wie wil dat? Daar zouden we de gemeente dan de schuld voor geven!

Dat een reactie van hun kant is uitgebleven doet natuurlijk lomp aan, maar was in zekere zin onvermijdelijk, want gemeentes plegen helaas niet zwart op wit toe te geven dat zij in strijd met regelgeving hebben gehandeld. Toch denk ik dat deze handelwijze in het belang van de burgers was, want de slopers hebben hun werk zorgvuldig gedaan.
Joop Klinkhamer
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook