Besluit gymsportcentrum in Broeckgouw

Donderdags 24 januari zal de gemeenteraad een besluit nemen over de hoogte van het krediet en de verdere gang van zaken rondom het realiseren van een gymsportcentrum in de Volendamse wijk Broeckgouw.

Het opvallende ontwerp is enige maanden geleden gepresenteerd. Onduidelijkheid was er over de exploitatie van het nieuwe sportcomplex. Daar lijkt nu een oplossing voor gevonden te zijn getuige het agendapunt.

Turnverenigingen St. Mauritius en De Beukers worden de belangrijkste gebruikers, samen met de Budovereniging. Door anders te kijken naar onder meer een betere invulling en andere indeling van de dansstudio’s, is de verwachting dat de huur op een gezonde wijze kan worden betaald.

Hierdoor moet er een mooie mix ontstaan van gym, dans, turn en bewegingsactiviteiten. Zeer waarschijnlijk zal de zaal van buurthuis de Singel in Edam voorlopig in gebruik blijven voor de dansactiviteiten van De Beukers. Daar kan zelfs uitbreiding plaatsvinden, is afgesproken met CBW. De dans- en beweegactiviteiten die nu nog onder verantwoordelijkheid van CBW plaatsvinden in Maria Goretti aan de Julianaweg in Volendam kunnen naar de nieuwe sporthal.

De gemeente heeft eerder aangegeven dat met de bouw zo’n 3,6 miljoen euro gemoeid is. Mercuur Bouw, die ook de recent opgeleverde sporthal De Seinpaal heeft gebouwd, zal voor de uitvoering zorg dragen. Piet Reijers, voorzitter van De Beukers, sprak eerder de hoop uit dat de hal voor begin 2020 wordt opgeleverd.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook