Begin de Zomervakantie goed op het Streek BIER Festival in Edam!

Begin de Zomervakantie goed op het Streek BIER Festival in Edam!

Wat is er fijner dan mooie bieren drinken en lekker BBQ´en in het zonnetje. Al weer voor de 6e maal vindt (in dit geval) op de Kaasmarkt het Streek BIER Festival plaats in Edam.

De Kaasmarkt is hét decor voor de zomereditie. Strijk neer op een van de zitjes, strobalen of gooi je kleedje in het gras langs de waterkant!

Craft Bier uit Noord-Holland
In Noord Holland zijn op dit moment meer dan 130 brouwerijen! Op het Streek BIER Festival presenteren meer dan 10 brouwerijen uit Noord Holland 40+ eigen gebrouwen bieren. Van pils tot stout...IPA en ook Saison wat lager in alcohol is.

Er zijn bekendere brouwerijen zoals De Texelse Bierbrouwerij en Poesiat & Kater uit Amsterdam, maar ook kleinere brouwerijen als Brouwerij Leeghwater en De Bezwooren Kerf. Alle brouwerijen brouwen zelf en het assortiment is heel divers en verrassend. Iedere editie zijn er tot nu toe weer nieuwe brouwerijen aanwezig geweest en er is ook deze editie weer een primeur…kom jij hem ontdekken?!

Geen bier liefhebber?
Geen enkel probleem, jij kan net zo goed komen genieten op het nieuwe Wijnplein! Diverse importeurs en restaurateurs schenken met een mooi verhaal of ervaring de lekkerste, friste, fruitigste, zwoelste wijnen.... Dus deze editie geen reden meer om thuis te blijven er is voor ieder wat wils!

Ontdek welke wijnen deze zomer onmisbaar zijn in je wijnrek, koelkast of picknickmand en waarmee elke BBQ een geslaagd feestje wordt. Het leuke van barbecueën is dat je culinair helemaal los kan gaan. Talloze smaken van de grill zijn avontuurlijk te combineren met verschillende soorten wijn. Maar ook als je liever één en dezelfde wijn drinkt zijn er genoeg mogelijkheden, zolang je maar een wijn met een hoog smaakgehalte neemt.

Bieryoga
De middag start met ´Gebrouwen door Vrouwen Bier Yoga´. Doe midden op de Kaasmarkt de zonnegroet met een lekker koud biertje van brouwerij Gebrouwen door Vrouwen in je handen. Debbie Ooms zal de yoga sessie begeleiden.

Het is precies wat je denkt dat het is. Een combinatie van yoga met bier, ontstaan bij onze Oosterburen. Tijdens een half uurtje yoga drink je een biertje. Hoewel het misschien klinkt als een grapje is dat het zeker niet. Aldus de bedenker van deze yogavorm: “Wij nemen het gedachtegoed van yoga en het plezier van bier drinken heel serieus. Wij geloven in het succes van de combinatie van deze twee om een zo hoog mogelijk bewustzijn te creëren.” Het geluk en plezier dat je ervaart tijdens het drinken van een biertje en het mindfullness-aspect van yoga zou samen voor een unieke ervaring zorgen.

Deelnamekosten € 5,00 per persoon, 30 minuten yoga incl 1 bier. 
Neem wel je eigen yogamatje mee. Tijd 15.30 uur. Aanmelden via www.streekfoodfestival.nl

BBQ Challenge
N!eventz heeft weer mooie brouwerijen bij elkaar gezet. Nu heerlijk buiten en dus ook de mogelijkheden tot BBQ! Wie vorig jaar op het Streek BIER & BBQ Festival was heeft wellicht iets gezien van de BBQ Challenge. Die vindt dit jaar ook weer plaats!

De laatste jaren is barbecueën steeds meer een culinaire trend geworden. Jouw gasten imponeer je niet alleen met een standaard speklapje. De mogelijkheden zijn inmiddels eindeloos. Durf jij het aan? Schrijf je per team van 2 personen in voor de BBQ Challenge tijdens het Streek BIER & BBQ Festival, € 20,- per team.

Neem je eigen BBQ mee, maakt niet uit of dit gas, elektra, kolen, green egg etc is…. Wat je zelf het prettigst vindt. De organisatie zorgt voor een Mystery Box met inhoud ter waarde van minimaal € 40,-. Met de inhoud van deze box ga je een BBQ gerecht bereiden voor de jury, wie? Dat houden we nog even als verassing.

Alle ingrediënten uit de box dienen gebruikt te worden! Uiteraard zijn er ook nog extra kruiden en sauzen etc aanwezig om het geheel compleet te maken. Daarbij krijg je ook nog een sloof en een speciaal flesje BBQ olie. De vakkundige jury beoordeeld uiteindelijk de bereide gerechten en het team dat de hoogste punten scoort op creativiteit, BBQ smaak, techniek, gebruik producten en presentatie wint een BBQ prijs.
Inschrijven kan via www.streekfoodfestival.nl 

Salsa and more
Zomers genieten op Salsa muziek…. Anouk van Salsa Libre zal een kleine Salsa show geven met haar danspartners en er zal ook een workshop door ze verzorgt worden.Laat maar zien hoe soepel je bent, of kan worden van de lekkere bietjes. Midden op de Kaasmarkt onder de zomerse zon begint rond 16.30 uur de show. Iedereen kan meedoen, het is geheel gratis!
In de middag zal er ook nog een lokale band optreden en aan het begin van de avond, na de prijsuitreiking van de BBQ Challenge een dj die gezellige zwoele disco deuntjes zal draaien. Nog niet genoeg gedaan. Maak je vrienden dan nog even in met een potje BEER PONG. Haal de balletjes bij de stand van de Prinsenbar en gooien maar. Reden genoeg dus om er een gezellig dagje uit van te maken!

Bier & Bites
Bij een biertje hoort ook een bite, hier zorgen verschillende foodies uit de regio voor. Vijf uit Edam zal heerlijke verse frieten bakken en komt met een verrassende snack. E’Barrage verhuist even van het Damplein (Barrage) naar de Kaasmarkt voor nog meer smaaksensatie. En ook niet van heel ver oesters, oesters oesters…wel 6 verschillende smaken en soorten. Er hoeft dus niet thuis gegeten te worden er valt genoeg te snoepen van al het lekkers.

Het Streek BIER & BBQ FESTIVAL is gratis te bezoeken op de Kaasmarkt in Edam. Munten kosten € 1,25 per stuk. Proefglas te verkrijgen bij de muntenkassa. Statiegeld € 2,50.

Voor het laatste nieuws volg je ons via Social Media! Op onze Facebookpagina en onze Instagram #Streekbierfestivaledam wordt je continu up-to-date gehouden over het laatste nieuws, leuke feitjes en meer!

Streek Bier Festival, 14 juli 2019 Kaasmarkt in Edam. Van 15.00 tot 21.00 uur. Zorg dat je erbij bent!
www.streekfoodfestival.nl
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook