André Kuipers vertrekt uit Speeltoren

André Kuipers vertrekt uit Speeltoren

Hoewel ze het een ‘fantastische locatie’ vinden, hebben André Kuipers en zijn vrouw Helen Kuipers-Conijn besloten om het huurcontract van de Speeltoren op te zeggen. In september loopt het contract ten einde. De stichting van de bekende astronaut heeft dan twee jaar gebruik gemaakt van de markante toren.

Helen Conijn vertelt dat ze met pijn in het hart vertrekken. “In ons oorspronkelijke plan wilden wij in en rond de Speeltoren diverse publieksactiviteiten opzetten. Maar de mogelijkheden zijn toch wel beperkt. De toren is vooral geschikt als kantoorruimte. Daarnaast bleek in de praktijk dat veel afspraken gewoon thuis plaatsvinden. Dan wordt een extra kantoor een kleine last.”

Weerstand
Ruim twee jaar geleden kwam de Speeltoren vrij nadat de toenmalige huurder, een grafisch bedrijf, vertrok. De gemeente wilde als eigenaar de ruimte verkopen, maar dat bleek te complex. En ook stuitte dat idee op weerstand onder veel inwoners van Edam. Het werd weer verhuur en André Kuipers was de gedroomde kandidaat!

Initiatieven
“We hebben ons wel open gesteld voor diverse initiatieven vanuit de gemeenschap. Zoals de Wijnwandeling en De Pianowandeling. Komende Pianowandeling is onze locatie ook onderdeel van dit laatstgenoemde evenement. Maar vanaf september, of eerder indien er belangstelling voor is, geven we de sleutels terug aan de gemeente.”
De gemeente meldt dat de toren waarschijnlijk weer verhuurd zal worden.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook